Malezya'ya Dogru.....

0 üyemiz tarafından değerlendirildi.
Bu mesaj için 56 yanıt verildi | 10 Üyemiz Konuyu Takip Ediyor

İlk 100 Etkin Üyemiz
Bay
C oldunuz, hoş geldiniz
Topladığı Puan:3,310
C_MVP
ahmet mumcu Tarafından Gönderildi: Wed, Jan 27 2010 11:37 AM

Sevgili Arkadaslar.

Evet uzunca bir sure sesim solugum cikmadi. Hakikaten internetten ve bisikletten uzak gunler gecirdim. Internetten uzaklik beni bayagi bir dinlendirdi zira bazi forumlardaki anlamsiz tartismalar isin tadini kacirmisti:)

Oncelikle dogu Asya gezilerim ile bazi arkadaslarin yonunu doguya cevirmesinden son derece mutluyum. Oncelikle Evrim, arkadan Umit Bozyilan sonra Istanbul'dan Hasan ve Ugur arkadaslarin bisikletin yonunu Thailand'a cevirmesi buyuk bir mutluluk benim icin.

Birgun bir de bakmisiz ki gruplar halinde geliyoruz, hic vize sorunu filan olmayan guler yuzlu insanlarin ulkesine.

Su anda cok islek bir caddenin uzerindeki internet kafeden yaziyorum. Pencereler ardina kadar acik. Konu Turkiye'ye gelince bir karsilastirma yapmak zorunda kaldim: Neyin eksikligini hissettim biliyormusunuz:  KORNA SESLERININ  :). Cok ilginc sadece motor sesleri duyuluyor. Umarim birgun onu da halleder insanoglu.

Simdi gelelim neler yaptigima:

Oncelikle tura cikmadan birkac gun once soyle yukum olmadan dolastim burada kaldigim Koh Samui adasini. Ada'da sahil boyunca yaptigim tur 90 km'ydi. Sicakta pedallamayi bayagi ozlemisimÇok Yorgun 

Simdi bakayim notlarima. Tabii ki tur boyunca hergun internet bulmak pek kolay degil, bazen insanin cani da istemiyor hani onca yorgunlugun uzerine.  Otel ara, restaurant ara, hava karariyor bir yandan....

23. Ocak Cumartesi.

Samui - Sichon..... 92 km

Hava 32-33 Derece

Dun yasgunum olmasina ragmen sakin bir gece gecirdim. Memnun 

Ilk gun en onemlisi yuklerin dengeli oturup oturmamasi ve bir de cantalardan birsey gerekli olunca neyin nerde oldugunu bulabilmek Kızgın

Hersey yolunda gozukuyor. Oncelikle 30 km ilerdeki Ferry limanina oradan da 2 saatlik bir yolculuk sonucu ana karaya ulastim. Maalesef  bisiklete de motosiklet parasi aldilar yolculuk icin. Ha bu arada Ferry gozumun onunden hareket etti, belki bir dakika ile kacirdim.

Ancaaak tatile basladik aceleye ne gerek var, tadini cikar saatlerin, gelecek ferry ile gidersin bir saat sonra. Bak huzurlu bir oglen yemegi icin ne guzel firsat diyerek pedalladim bir restauranta. Restaurant degilde aslinda cadde kenarinda kurulmus, ev hanimlarinin yemek pisirdigi  2 masa 5 sandalyeli yerler.

Tura cikmadan once kopeklere karsi plastik su borusundan gosterisli fakat cok hafif bir sopa dizayn ettim ve daha ilk kilometrelerde faydasini gordum. Sopayi kaldirmak yetiyor kopekleri durdurmaya, vurmaya filan gerek kalmiyor. Iyiki de kalmiyor Memnun

Yoldaki ilk gozlemlerim:  6 -7 tane olmus, sadece birisi canli yilan gormek oldu. Hele bir tanesi 2 metrenin uzerindeydi.

Thailand'da Bangkok'un guneyi dumduz, sicak haric pek zorluk yok birde yalniz olunca insan ilk gunler aci bir kahve ariyor.

Aksam ustu vardigim plaj sadece Tayland'lilarla dolu. Batili turistler daha burayi istila etmemisler. Plajda hekesin odak noktasi oldum sayilir. Herkes hello filan bir iletisim kurmaya calisiyor.

Deniz kiyisinda kaldigim iki kisilik klimali bangolow ise sadece 18 TL idi. Burayi secmek icin diger bir onemli neden.

Arkadaslar karnim acikmaya basladi.. musadenizle yakinda devam etmek umuduyla.

Not: Biliyorum resimsiz notlar tuzu biberi olmayan corbaya benziyor. Firsat buldugum ilk anda onlarda gelecek. Bu arada yillardir disarlarda oldugum icin Turkcem pek akici olmayabilir ve birde yabanci klavyenin dezavantaji var. Eger anlasilmaz konular olursa Ibrahim Kizilkaya arkadasim imdadima yetisecektir umarim Memnun

Ayrica Turk Telekom "You Tube" da oldugu gibi benim web sayfasinida afaroz etmis. Sadece benimkini degil tum webs.com sayfalarini. Girmek isterseniz artik "Vtunnel.com"'lu yollari filan deneyebilirsiniz.  Ya da Basbakanimiza sorun o daha bircok yol biliyormus Gülerim Ben Buna

Sevgi ve selamlar

• | Bu mesaj için verilen puanlar: 236
İlk 10 Etkin Üyemiz
Bay
Cyclist oldunuz, teşekkürler
Topladığı Puan:135,524

Sevgili Ahmet senden haber almak çok güzel bir mutlukuk Ctr için bir onur.. teşekkürler .
Resimsiz de olsa çok iyi anlatmışın durumu  çorbanın tadı yerinde .
Ayrıca yeni yaşını kutlarım hiç yaşlanmıyacak birisin. seni ne yolların ne de yılların eskitemeyeceğini düşünüyorum. Sevgi
Takipteyiz haberlerini bekliyoruz. Yaşanası yerlede   mutlu insanların ülkesinde sen de mutlu  ve huzurla doğanın tabiatın içinde  pedalla.
Gelecek kaygılı,  sorunlu insanların  ülkesinden sana kucak dolusu selam.. Üzgün Ctr

• | Bu mesaj için verilen puanlar: 73
İlk 10 Etkin Üyemiz
Bayan
Cycl oldunuz, teşekkürler
Topladığı Puan:18,105
Cyclingtr_Neferi

Sevgili Ahmet Mumcu

sizden haber almak ne güzel.

Bir yerlere yetişmeye çalışıyor, günün her anını planlarla yaşayıp ,  hayatı ıskalayıp

duruyoruz.

Çoğu zaman bir sonraki ferry yok bizim için, onun için de sizden daha çok haber

bekliyoruz.

Doğumgününüz kutlu olsun nice uzun yollar ve yolculuklar diliyorum.

selamlar

Muğla Bisiklet Topluluğu
Muğla Üniversitesi Bisiklet Topluluğu

• | Bu mesaj için verilen puanlar: 10
İlk 10 Etkin Üyemiz
Bay
Cycli oldunuz, teşekkürler
Topladığı Puan:34,393
Ctr_Trusted Users

Selamlar Ahmet abi,

Biz buralarda kat kat giyinmiş, soba en çok aradığımız yarimiz olmuşken siz oralarda havanın sıcak olmasından tatlı bir dille şikayet ediyorsunuz. Hoş doğrusu Masum Böyle gezi başlıklarına ilk tıklayınca gözümün aradığı ilk şey fotoğraflar, bu inkar edilemez bir gerçek... Fakat şunun da farkına vardım. Zamanında ve periyodik aralıklarla yazılmış bir tur yazısında fotoğraflar, yazarın anlatımıyla okuyucunun kafasında çok güzel şekilleniyor. Açıkçası yazım üslubunuz da en az Evrim, Serkan abi ve sizin gibi gezen diğer gezginler kadar iyi.  Düzenli olarak yazabilirseniz eğer kendi adıma zevkle takip edeceğimi belirtmek isterim. Turun başını yakalamışım daha kaçırmam gaari Ha ha ha

Yolun açık olsun Ahmet abi...

• | Bu mesaj için verilen puanlar: 31
İlk 10 Etkin Üyemiz
Bay
Topladığı Puan:28,864
C_Cyclingtr
C_SuperModerator

UtangaçMemnun

Sevgili Ahmet,

Bizleri çok mutlu etti senden haber almamız.

Doğum gününüde kutluyoruz.Sormayalım artık yaş kaç oldu diye.Kaç olursa olsun,gezmeye devam.Yüzde Yüz Emin

Sana iyi geziler diliyoruz.Biliyorsun burdaki çektiğimiz heyecanı.Biz her gün beklerizde sen istediğin zaman  yazarsın,arada bir kaçta ilginç resim koydunmu,mis gibi olur.Utangaç

Sana kucak dolusu sevgi ve selamlar.

İlk 75 Etkin Üyemiz
Bay
Cy oldunuz, teşekkürler
Topladığı Puan:4,542
Cyclingtr_Neferi

İste bu yaa,

Ozlemisim haber Ahmet Mumcudan haber almayı. Dun bizim apartmanda ufak bir yangin cikmisti. Giriş kat yanmisti. tabi butun elektrik, telefon ve internet baglantilarida. Anlayacagin senin dogum gunun burada tahmin edemecegin kadar sıcak ve hareketli kutlandi. :) Telefon ve elektrik az once baglandi. Tam internet te ne var ne yok diye bakarken bu muthis tur baslangicini okudum. inan malezyayı cok merak ediyorum. Sichon da ben bir firtinaya yakalanmistim gecen sefer.  İki taraftanda gelen yagmur bulutlarinin tam ortasina dalmistim. son surat ile bisiklet surup saganak yagisa cok fazla magruz kalmadan cikmistim. Simdi okyanus kenarinda gunesli ve sakindir orasi. 

Sopa iyi olmus gibi. bangkok etrafinda ki kadar agrasif kopekler yoktur umarim güneyde.  ben suriyede yanimda taş taşımaya başlamıştım. kopekler grup halinde geliyorlardi. yanlarima yaklasmadan buyuk bir tas atarsan a tasi kovaliyorlar, biraz isirip uzerine işiyorlardi. yani hınçlarını taştan cıkarıp gidiyorlardi.

İnan simdi oralarda olmayı cok isterdim. google earthi actim soyle bir baktim. nereden nereye gitmissin. uydudan takip etmek bile keyifli anlayacagin. orada benim favori meyvem cok fazla satiliyordu. bu mevsimde de varmidir bilmiyorum. adi dulien. yersen beni anarsin artik. cirkin gorunen bir seydi.

artik merak icinde kalacagim galiba. acaba nereye gittin. malezyaya gectin mi diye. 

hadi iyi eglenceler. bolbol gez. malezya gecisinde burada ikinci bir yanginli kutlama yapariz artik. :)

• | Bu mesaj için verilen puanlar: 60
İlk 500 Etkin Üyemiz
Bay
C oldunuz, hoş geldiniz
Topladığı Puan:40

Mrb Ahmet Abi,

Bize yazarak çok mutlu ettin; pedalına, eline, gönlüne sağlık.. Senden haber bekliyoruz, adım adım takipteyiz :))

İlk 500 Etkin Üyemiz
C oldunuz, hoş geldiniz
Topladığı Puan:143
Takipteyiz Ahmet abi iyi turlar sana;)
İlk 100 Etkin Üyemiz
Bay
C oldunuz, hoş geldiniz
C_MVP
ahmet mumcu Hangi mesaja yanıt verdi: Thu, Jan 28 2010 06:46 AM

Iste Sichon'da kaldigim  sirin bangalow. Evrim ben sana gore daha sansliydim, oyle yagmur filan yoktu.

Iste bu da benim nisanlim Kalp . Teknik ayrintilarini bilmek isterseniz. Guzel mi guzel, akillimi akilli Mutlu

Cannondale CAAD 2 Kadro. Ozellikle bu eski model kadroyu sectim. Pek hafif degil ama oldukca dayanikli hem de yuk icin uygun baglantilari var,

Catal: Cannondale Ultra light: Gidondan surus aninda kilitlenebildigi icin cok kullanisli.

Cantalar: Ortlieb ultra light. Aslinda cok hafif ama dayaniksiz. Ha bugun ha yarin son gunleri olabilir.

Lastikler: On: 1,2 " Arka 1.5" Onu ozellikle slick sectim. Nasilsa catal amortisorlu, fazla kalin lastige gerek yok. Zaten oyle dagda bayirda kullanmiyorum. Boylece surate katki sagliyor.

Kopek Sopasi:  Simdiye kadar kullandigim en iyi alet. Pompanin takildigi yere takiliyor. En onemli ozelligi yerinden cikarmasi an meselesi. Bir el atista hemen kullanilabilir hale geliyor, tekrar yerine takmasi da cok kolay. Ilerde seri uretimine baslayabilirim Mutlu 

Burasi Istanbul - Bangkok arasi aktarma yaptigim Abu Dhabi. Aman arkadaslar son gunlerde tum hava yollarinin yuk tarifeleri degisti. Bir yerlere gitmeden mutlaka bisiklet transport fiyatlarini arastirin yoksa kilo basi 47 Euro aliverirler. Ben Ethiad ile uctum, 30 kiloya kadar bagaj hakki var.

Kralin yas gununde Bangkok caddeleri.

• | Bu mesaj için verilen puanlar: 81
İlk 10 Etkin Üyemiz
Bay
Topladığı Puan:28,864
C_Cyclingtr
C_SuperModerator

Yüzde Yüz Emin

Ahmet,resimler çok güzel.

Yengen ile birlikte heyecanla resimlerine baktık ve yazılarınızı okuduk.

Selamlar Antalyadan,Kalbim Çarpıyor

İlk 100 Etkin Üyemiz
Bay
C oldunuz, hoş geldiniz
C_MVP
ahmet mumcu Hangi mesaja yanıt verdi: Thu, Jan 28 2010 09:25 AM

Arkadaslar.

Tura tatli bir baslangic yapmak ve gelecek sakatliklari onlemek ve sizlere biraz da olsun birseyler gonderebilmek icin bu gun bisiklet surmeye ara verdim.

24 Ocak

Sichon - Nakhon Si Thamarat  75 km

Hava: 32-33 derece

Dun gece kaldigim yer o kadar guzeldi ki bu sabah isi aceleye getirmeyip soyle deniz kenarinda doya doya, sindire sindire bir kahvalti yaptim. Hatta bombos bir restaurant'ta bir omlet hazirlanmasi yarim saat surdugu icin bile sinirlenmedim. Belkide yumurtalari yoktu oncelikle bakkala gidip almis olabilirler.

Genellikle sabahlari eger mumkun olursa SIKI bir kahvalti yapiyorum sonra yol boyu ufak tefek atistiriyorum.

Nakhon Si Thamarat daha onceden de bildigim bir sehir. Hele sehrin tam ortasinda oyle muhtesem gorunuslu bir otel varki, cam kapilari siyah renkli. Giriste bir gorevlinin kapiyi acmasiyla tum o serin hava yuzunuze oyle bir carpiyor ki artik tekrar disari cikmak istemiyorsunuz. Bu dis ozelliklere ragmen odalar cok mutevazi ve bir gecelik ucret 12 TL. Eger iki kisi olsaniz masraf yari yariya dusecek.

Bugun yol boyunca o kadar meyve filan gordum ama hic canim istemedi, sadece tuzlu birseyler istiyor vucut. Burada adim basi kucuk bir market, bakkal karisimi 7/Eleven magazalari var. Ve bir de tuzlu kabak cekirdekleri var ki her ugradigimda mutlaka bir paket bir de yesil kavrulmus tuzlu bakla almadan yapamiyorum.

Bu gece daha da bir farkettim ki vucudumun gunes goren yerleri aciyacak derecede kizarmis. Gunes koruyuculari icin verdigim para otel ucretinden daha pahaliydi, anlamsiz bir oranti Kızgın

Bu gunlerde yol dumduz, tur baslangici icin ideal bir rota. Gecen sene Laos'un daglariyla baslayinca cok cok zorlanmistim.

Daha baslangic oldugu icin uzun yola hazirlikli degilim. 40-50 km'den sonra bikkinlik geliyor. Aslinda her sabah ilk olarak yaklasik bir 40 km durmadan gidiyorum ondan sonra her 20-30 km'de bir mola veriyorum. Bazen guzel bir dere veya gol kenarinda insan bir uzaninca bir daha yola koyulmak cok zor geliyor.

25 Ocak

Nakhon Si Thamarat - Ranot  128 km

Dun gece internet'ten Malezya'nin haritasini cikardim. Elimdeki normal Thailand haritasinda km'ler bile verilmemis.

Yola cikarken hemen kendime bir Hawai gomlegi aldim, soyle geniscene her tarafindan hava girsin diye.

74 km sonra deniz kenarinda bir kasabaya varinca tamam bu gece burada kalayim diyorum. Ancak saat daha 15 ve buldugum resort'da kimsecikler yok. Oda var ama in cin top oynuyor. Bu arada resort diyorum zira Thailand'lilar deniz kenarindaki pansiyonlara bile resort diyorlar Mutlu

Sonra guneye dogru devam. Bir de baktim karsidan yuklu bir bisikletci geliyor. Turcular yolda karsilastigi zaman aksi yonde gitseler bile mutlaka durup biraz muhabbet ederler. Bu genellikle yalnizligi bir an olsun unutmak icin iyi bir yontem. Arkadas Hollanda'dan yola cikmis Turkiye, iran , Hindistan uzerinden Singapura ucmus. 6 ayda 9000 km yapmis. Bu arada hemen bos duran km saatini soruyorum, maalesef Dogu Beyazit'da cocuklar caldi cevabini alinca yuzum kizariyor ama zaten suratim gunesten o kadar kizarmis ki herhalde hic belli olmamistir. Ve bir yandan da uzuldum bu cocuk bisiklet hakkinda hic birsey bilmedigini inkar etti, o kadarki 9000 km boyunca sirt cantasini sirtina yuklenmis. On tasiyicilari oldugu halde on canta almamis ve tum yukunu arkaya tikistirmis. Biraz yardimci olmaya calistim. Ama genellikle bu batililar bize tepeden baktiklari icin fazla ukalalik yapmamaya calistim. Ne kadar yardimci olmaya calissam yine de bildiklerini okurlar. Turkleri pek ciddiye almazlar, bazilari haric. O da zamanla tecrube ede ede ogrensin.

Gunu 74 km sonra bitirmeyi dusunurken 128 km'yi bulmusum. Aslinda yol iyi oldugu icin fazla zorlanmiyorum. Sadece denizden ve sol onden gelen ruzgar haric hicbir sorun yok. Aksam carsida yemek yiyiyorum. Ayrica buranin marketlerinede kisaca degineyim. Hemen her sehirde geceleri bir meydanda genellikle kadinlarin ufak arabalar icinde restaurantlari var ve bunun yaninda sadece taze meyve suyu yapanlar. Tam ortada masalar, cesitli saticilardan aldiginiz yemekleri masalara getiriyorlar ve fiyatlar oldukca ucuz.

26 Ocak

Ranot - Songhla  99 km

Nerde soyle sabahlari domates, peynir, zeytin ve ekmekli kahvalti. Asya'da en cok aradigim seyler. Neyse hemen biskuitle kahvaltiyi gecistiriyorum. Bu sabah az daha hayatimin sayili hatalarindan birini yapiyordum. Tam oteli 10-15 m terketmistim, herseyi alip almadigimi soyle bir daha aklimdan geciriyordum ki, Amaaaan bel kemerim, icinde pasaport, kartlar, herseyin bulundugu bel cantasini otelde yastigin altinda unutmusum. Bir yandan da carsaf sari renkli oldugundan kamufle olmus gitmis benim onemli canta.

Bu sabah ilk 20 km nedense bitmek bilmedi. Oglen sut ile musli karisimi ilac gibi geliyor.. Daha sonra Koh Samui adasindan tanidigim bir arkadasim yol ustunde olan annesini ziyaret gelmis, illaki benim onlara ugramami istiyor. Ben de onu kiramadim. Iyiki de cep telefonu var haberlesiyoruz ve beni yol kenarinda bekliyorlar. Bahcelerinde bol bol meyve yiyiyorum.

Bu arada resimde farkediyorum boyum bayagi uzunmus Mutlu

Bu amca arkadasimin dedesi, tam 86 yasinda ve uzun bir sure benim bisikletin basindan ayrilmadi. O da ozendi herhalde yollarda olmayi Mutlu.

Tam son km'lere yaklasirken son bir saati yagmur altinda geciriyorum. Biraz serinlik iyi geldi.

Bu sehir harita uzerinde super gozukuyor ama icine girince pek oyle degil. Sehir merkezi degil de atrafi, deniz kenari guzel olmali herhalde.

27 Ocak

Songhla - Hat Yai 36 km

Ufff, uyaninca tum vucudumun yoruldugunu hissediyorum. Tesaduf eseri eski yikik dokuk binalar arasinda cok guzel Fransiz tipi bir cafe'yi kesfediyorum. Garson kiz benimle ingilizce konusabildigi icin oyle sevincli ki, diger arkadaslarina bakin nasil konusuyorum turistlerle diye bir havasi vardi ki sormayin. Oncelikle koca bir jasmin cayi demligi sirketten. O kadar guzeldi ki ikinciyi istemeden yapamadim. Guzel bir omlet ve sebzeli pilava odedigim para ise 3 TL den daha az. Burada genellikle turistlerin verdigi bahsis 1TL ve bu miktara bile oldukca minnettarlar.

Dun gece bugunu dinlenmeye ayirmistim ama yakindaki Hat Yai daha enteresan olabilir diyerek kisa bir yolculuk yapiyorum. Thailand'in guneyi tamamen halklarin kaynastigi bir yer. Burada Muslumanlar,, Cinliler, Malaylar ve Thailand'lilar bir arada yasiyor. Aslinda pek de baris icinde yasiyorlar sayilmaz, zira muslumanlar yillardan beri bagimsizlik icin mucadele veriyorlar. Hemen hergun bir yerlere bomba atiliyor. Yollarda polislerin kontrol noktalari bir hayli coktu. Hatta gecen sene motosikletlerde on sepet icinde herhangi birsey tasimayi bile yasaklamislardi.  Aslinda bu sorunu yillardan beri yasayan bir ulkeden geldigim icin bu ugrasilarin bosuna oldugunu en iyi yolun bir arada SINIR kavrami olmadan baris icinde yasamak oldugunu dusunuyorum ama bu anlamsiz savas Thailand'in turizmi'de etkileyen en buyuk sorunu.

Simdi sicak yorgun bir gunun ardindan bir turcunun istedigi ne olabilir.

- Iyi bir dus, hele yagmurdan sonra sicak, gunes altinda gecen tum gunden sonra soguk olursa sanki colde su bulmus gibi sevinir insan,

- Tum gun boyunca hasret kalinan soguk bir bira,

- Eger Thailand'daysaniz SIKI bir masaj.

Ve dun gece 2 saat boyunca Burma'dan gelen celimsiz gozuken ama kuvvetli bir kadin beni bagittira bagittira tum kaslarimi sanki hamur gibi yogurdu. Ve dusunebiliyormusunuz ne kadar odedim 2 saat icin :  12 TL

Yanlis anlasilmasin, Thailand'da hekesin istedigi sekilde cesitli masajlar bulmak mumkun Mutlu

Yarin ilk defa Malezya'ya gececegim. Buradan yaklasik 60 km guneyde. Bakalim orada neler beni bekliyor.

Bu arada bu yazilari siz oyle bir solukta okuyorsunuz ama benim oldukca bir vaktimi aldi bu satirlari yazabilmek. Ama yasadiklarimi sizlerle paylasmanin mutlulugu paha bicilemez.

Hepinize ayri ayri sevgi ve selamlar

Ahmet

İlk 75 Etkin Üyemiz
Bay
Cy oldunuz, teşekkürler
Topladığı Puan:4,542
Cyclingtr_Neferi

sabah kalkar kalmaz yeni yazıları gormek cok guzel. tayland ı cok ozlemisim. simdi sen anlattikca tekrar tayland daymisim gibi hissediyorum. sanirim orada bu mevsimde bisiklete biniyorsan gunes yagmurdan daha buyuk bir sorun oluyor. ben neredeyse gunes gormemistim diyebilirim.

taylanda da yollar cok genis oldugundan bana sanki turcularin birbirlerini fark etmeden gececeklermis gibi geldi. yolun diger tarafindaki bir bisikletciyi farketmek bazen zor. laosta ise yol o kadar dar ki karsidan gelen bir bisikletciyi kacirman imkansiz. bu yuzdende aksamuzeri saat 5 turuna cikan yerel bisikletciler haricinde hic bir bisikletci ile karsilasamamistim.

nakhon si thamarat artik evin gibi olmustur. bir kac defa ayni sehiri ziyaret etmek garip bir sey olsa gerek. boyle oldugu zamanlarda ben kendimi hep konforlu hissediyordum. nasilsa kalmak icin yer bulma derdin olmuyor. sehirde neyin nerede oldugunu biliyorsun.

simdi acle yazdim bunlari ama googleearth ten inceleyecegim gittigin yerleri. benim daha once hic bulunmadigim yerler. ve buyuk bir heyecan benim icin.

beni tayland da guneye giderken hep uyarmışlardi. dikkatli ol orada musluman halk var diye. bir aralar iç savas benzeri bir durum yasanmıs anladigim kadariyla. ama simdi durum biraz duzelmis. ben beni uyaranlara turk oldugumu soyluyordum. musluman oldugunu soylersen işe yarar demişlerdi. :) genede kotu bir durumla karsilasmadigim için mutluyum.

simdilik guvenli guzel bir tur diliyorum. tesekkurler sıksık bilgi verdigin için.

İlk 25 Etkin Üyemiz
Cyc oldunuz, teşekkürler
Topladığı Puan:11,117

Konuyu Ana Sayfa'dan Tema 1 ile linkledik lütfen ana sayfayı F5 ile yenileyiniz.
turunuzda başarılar dileriz.
Cyylingtr.com developer team

İlk 500 Etkin Üyemiz
Bay
C oldunuz, hoş geldiniz
Topladığı Puan:31

Tekrar Merhaba,

Gezi yazılarını okuyunca insan hakikaten heyecanlanıyor, umuyorumki bu yazılar dan etkilenerek yola çıkacak ve bu hazzı yaşayarak tadacak daha fazla dostumuz olur. Geçmiş doğum gününü kutluyor, bol keyifli, ucuz fakat güzel konaklamalı, taşsız ve kamyonsuz, bol lezzetli, güzel kadraj larla dolu bir tur diliyorum,

sevgi ve selamlar,

cemal

İlk 10 Etkin Üyemiz
Bay
Cyclist oldunuz, teşekkürler
Topladığı Puan:135,524

Resimler herşey harika  çok zevkle takip ediyoruz.Mutlu
Sevgili Ahmet bizim galeriler bölümününe   de beğendiğin fotoğraflarını yükleyebilirsin. Daha göresele açık bir  yer orası üyelik istemiyor(Ctr de3000 üye 300 aktif üye  olana kadar üyeliği kapattığımız yerler varAnlamadım Ben Bu İşi ), eğer etikeleri aynı konunun (turun) etiketleri şeklinde tanımlar isen etikete tıklandığında bu etiket ile tıklanmış ne kadar fotoğraf var ise gözükecektir.Yüzde Yüz Emin
Sevgiler. 

• | Bu mesaj için verilen puanlar: 52
1-4 Sayfalık konuda (57 mesaj var) 1 2 3 4 Sonra > | RSS